Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Πάστα ταψιού μερέντα !!!


ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕΡΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ !!

Την συνταγή την είδα από την φίλη μου Sophia Gazi που την ανέβασε εχθές στην ομάδα μας με μια μικρή αλλαγή από έμενα που πρόσθεσα μια κουτάλια σούπας μερέντα με στέβια και 7 σταγόνες άρωμα φουντουκιού στην κρέμα ,έγινε σαν φερέρο!!

Η συνταγή η κανονική ακολουθεί παρακάτω!!
Πάστα ταψιού χωρίς τύψεις (Στρογγυλή φόρμα 26εκ)
Παντεσπάνι:
2 ασπράδια σε μαρέγκα 2 κρόκους
2 κουτ σούπας  κακάο
2 κουτ σούπας  λάδι καρύδας
2 κουτ σούπας  γιαούρτι 2%
6 κουτ σούπας  ζάχαρη καρύδας η στέβια
2 κουτ σούπας γάλα σε σκόνη
1 φακελάκι μαγιά

Σιρόπι
Μισή κούπα σιρόπι αγαύης αραιωμένο με 5 κουτ σούπας  ζεστό νερό.

Κρέμα :
1 κουτί φυτική κρέμα
100 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ
2 κουτ σούπας  ζάχαρη καρύδας

Επικάλυψη :
2 κουβερτούρες ή 6 σοκολάτες (60γρ) με στέβια 150 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ

Για το παντεσπάνι χτυπάμε όλα τα υλικά με σύρμα και τα ενσωματώσουμε με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και ψήνουμε στους 180 αέρα μέχρι να ροδίσει .
Σιροπιάζομαι ζεστό μόλις το βγάλουμε .
Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ και τα βάζουμε από πάνω με τσέρκι πάντα και παγώνουμε.
Αφού Παγώσει λιώνουμε τη κουβερτούρα στο ζεστό γάλα και καλύπτουμε .
Αφήνουμε πάλι να παγώσει καλά και σερβίρουμε !
Πηγή Έλενα Γιαννακα!!
Φωτό εκτέλεση Gogo Samiou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ