Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

"Πένες ριγκατόνι ολικής άλεσης με λαχανικά τυριά και κρέμα γάλακτος φούρνου !!!




"Πένες ριγκατόνι ολικής άλεσης με λαχανικά τυριά και κρέμα γάλακτος φούρνου..."😋

Υλικά

1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
5 μεγάλα λευκά μανιτάρια
Χρωματιστές πιπεριές κόκκινη κίτρινη πράσινη
200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών....
Αλάτι και πιπέρι





Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας....✓
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο ελαφρώς το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί, και τα βγάζουμε από το τηγάνι...✓
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές τις αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν....✓
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τα πασπαλίζουμε με τυρί κεφαλοτύρι και ρεγκάτο.


Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε ξανά με ρεγκάτο μοτσαρέλα γκούντα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και λίγο από το ζωμό των μακαρονιών.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα...✓
Εγιναν υπέροχα πεντανόστιμα 😋😋😋

Φωτό εκτέλεση Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ