Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Γλυκά σιμιγδαλιού !!!



Ελληνική παράδοση.
Συνταγή από το τετράδιο  της γιαγιάς

Γλυκά σιμιγδαλιού
Σιροπιαστά.

Υλικά

1. 5 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 μαγιά
1 βανίλια
1 αυγό
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι περίπου ένα ποτήρι
Σιμιγδάλι ψιλό

Σιρόπι

2,5 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλούδα πορτοκαλιού




Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα κυλάμε σε σιμιγδάλι. Αν θέλουμε βάζουμε πάνω από κάθε γλυκάκι ένα αμύγδαλο ή φουντούκι.
Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι να αποκτήσουν καστανό χρώμα.
Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ το γλυκό σας ψήνεται.
Βάζουμε νερό και ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει τελείως και βράζουμε για λίγα λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε άλλο.
Ρίχνουμε κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκά για να τραβήξουν το σιρόπι.
Μετά από λίγο, αναποδογυρίστε τα γλυκάκια , έτσι ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι σας .

Τα αφήνετε μία νύχτα.

Συνταγή εκτέλεση φωτό   Eva Gk ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ