Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού !!!

Τα πιο γρήγορα κι ωραία τυροπιτάκια με ζύμη σαν κουρού !!! Δοκιμάστε τα είναι πανεύκολα και οικονομικά !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΑ
1 κυπελάκι 250 γραμ  βιτάμ με βούτυρο χρησιμοποίησα Φλώρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες με 2% είχα σπίτι
1 φαρίν απ 500 γραμ.
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ηλιέλαιο

ΓΕΜΙΣΗ
Εγώ έβαλα σκέτη φέτα ..εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
1 αυγό για  επάλειψη
Σουσάμι αν θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο το ηλιέλαιο ,όλα σε θερμοκρασία δωματίου .
Τα ανακατεύομαι καλά με το χέρι να γίνει ένα μείγμα .
Αρχίζουμε λίγο λίγο  και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να τελειώσει ολο .
Να το δοκιμάζετε αν  πλάθεται στην ποσότητα  μήπως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
Αφού γίνει μια εύπλαστη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα .


Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού λίγο μεγαλύτερο .

Ανοίγουμε στο πάγκο με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση το υλικό της επιλογής μας - εδώ φέτα - και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα ποτηράκι το πατάμε οπως σας το δείχνω .



 Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου την λαδώνουμε και βάζουμε στην σειρά τα τυροπιτάκια .
Χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό μαζί με 3 κουταλιές σούπας γάλα ή νερό και με πινέλο τα περνάμε από πάνω κι αν θέλουμε τα ραντίζουμε με σουσάμι .


 Ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο στο φτερό το έβαλα .. μέχρι να τα δούμε να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα .
Και ...εξαφανίζονται !!!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ