Τα πιο γρήγορα κι ωραία τυροπιτάκια με ζύμη σαν κουρού !!! Δοκιμάστε τα είναι πανεύκολα και οικονομικά !!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΑ
1 κυπελάκι 250 γραμ βιτάμ με βούτυρο χρησιμοποίησα Φλώρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες με 2% είχα σπίτι
1 φαρίν απ 500 γραμ.
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ηλιέλαιο
ΓΕΜΙΣΗ
Εγώ έβαλα σκέτη φέτα ..εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο το ηλιέλαιο ,όλα σε θερμοκρασία δωματίου .
Τα ανακατεύομαι καλά με το χέρι να γίνει ένα μείγμα .
Αρχίζουμε λίγο λίγο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να τελειώσει ολο .
Να το δοκιμάζετε αν πλάθεται στην ποσότητα μήπως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
Αφού γίνει μια εύπλαστη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα .
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού λίγο μεγαλύτερο .
Ανοίγουμε στο πάγκο με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση το υλικό της επιλογής μας - εδώ φέτα - και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα ποτηράκι το πατάμε οπως σας το δείχνω .
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου την λαδώνουμε και βάζουμε στην σειρά τα τυροπιτάκια .
Χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό μαζί με 3 κουταλιές σούπας γάλα ή νερό και με πινέλο τα περνάμε από πάνω κι αν θέλουμε τα ραντίζουμε με σουσάμι .
Ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο στο φτερό το έβαλα .. μέχρι να τα δούμε να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα .
Και ...εξαφανίζονται !!!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΑ
1 κυπελάκι 250 γραμ βιτάμ με βούτυρο χρησιμοποίησα Φλώρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες με 2% είχα σπίτι
1 φαρίν απ 500 γραμ.
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ηλιέλαιο
ΓΕΜΙΣΗ
Εγώ έβαλα σκέτη φέτα ..εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο το ηλιέλαιο ,όλα σε θερμοκρασία δωματίου .
Τα ανακατεύομαι καλά με το χέρι να γίνει ένα μείγμα .
Αρχίζουμε λίγο λίγο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να τελειώσει ολο .
Να το δοκιμάζετε αν πλάθεται στην ποσότητα μήπως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
Αφού γίνει μια εύπλαστη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα .
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού λίγο μεγαλύτερο .
Ανοίγουμε στο πάγκο με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση το υλικό της επιλογής μας - εδώ φέτα - και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα ποτηράκι το πατάμε οπως σας το δείχνω .
Χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό μαζί με 3 κουταλιές σούπας γάλα ή νερό και με πινέλο τα περνάμε από πάνω κι αν θέλουμε τα ραντίζουμε με σουσάμι .
Και ...εξαφανίζονται !!!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ