Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Στιφάδο !!!



Υλικά

    1,5 κιλό μοσχαράκι ελιά
    15 κρεμμυδάκια στιφάδου
    2 κ.σ. ξίδι
    1 κούπα νερό (250 ml) ή ζωμό βοδινού
    2 δαφνόφυλλα
    2 ντομάτες ώριμες  ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
    1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
    Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

1) Κόβουμε το κρέας σε μεσαία κομμάτια ..
2) Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα | 120 ml) και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
3) Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
4) Τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε και τα χαράζουμε στις 2 άκρες τους.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν.
5) Σβήνουμε με ξίδι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί.
7) Μεταφέρουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό ή τον ζωμό
 Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.
8) Σιγομαγειρεύουμε για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (σχεδόν να λιώσει το κρέας) και να δέσει η σαλτσούλα.

ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ !!!

 Eκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!