Τα αγαπημένα όλων γιαπράκια ή σαρμαδάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί !!!!
Το μυστικό της νοστιμιάς έλεγε η γιαγιά μου είναι να βάζουμε πολύ πράσινο!!!
Τα φύλλα τα είχα κατάψυξη πλυμένα και βρασμένα .
Τα ξεπάγωσα.
Σε ένα μπολ έβαλα μπόλικο δυόσμο άνηθο μαϊντανό φρέσκο κ ξερό κρεμμύδι μπόλικο αλάτι πιπέρι λάδι και έστυψα κ ένα λεμόνι μέσα κ ρύζι Καρολίνα --για 100 αμπελόφυλλα έβαλα μισό κιλό ρύζι και ήρθε ακριβώς --
Τύλιξα τα γιαπράκια και τα έβακλα στην σειρά στην κατσαρόλα .
Από πάνω έβαλα ένα πιάτο ,έριξα 1 ποτήρι νερού νερό και λίγο λαδάκι μισό λεμόνι χυμό κ μαγείρεμα σιγανό.
Αν πιεί το ζουμάκι γρήγορα προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα .
Μόλις μαγειρευτούν περίπου 1 ώρα βγάζω το πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς για να τα βγάλω από την κατσαρόλα .
Σερβίρω με λεμόνι και σε όσους αρέσει του πάει πολύ και το γιαουρτάκι .
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ