Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σοκολατόπιτα με γέμιση βουτυρόκρεμας και γλάσο σοκολάτας!!!



Εύκολη συνταγή για σπιτική σοκολατόπιτα με γέμιση βουτυρόκρεμας και γλάσο σοκολάτας !Λαχταριστό γλυκό  !!!

    Υλικά
    αυγα 4
    ζαχαρη 100 γραμμάρια
    γάλα 400 ml φρέσκο
    σπορέλαιο 200 ml
    αλευρι 310 γραμμάρια
    βανίλια 2
    μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
    κακαο 8 κουταλιές της σούπας
    βουτυρο 350 γραμμάρια
    ζαχαρούχο γάλα 1
    λεμονι 1 κουταλιά της σούπας
    κουβερτουρα 250.γραμμάρια
    κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
    ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψει να στέκεται.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα,το σπορέλαιο.
Τέλος έχουμε κοσκινισμένα αλεύρι,μπέικιν,κακάο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά δεν θέλουμε να ξεφουσκώσουμε το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψάκι 25 ν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο 7 λεπτά για 35 λεπτά άλλα επειδή δεν γνωρίζω τους φούρνους το ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι η και οδοντογλυφίδα.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και με πολύ προσοχή το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα.
Πολύ προσοχή !!!!
Και συνεχίζουμε το κόβουμε στην μέση.




ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε στο μίξερ 350 γραμμάρια βούτυρο (όχι μαργαρίνη) ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό,1 ζαχαρούχο γάλα,2 βανίλιες θα γίνει σαντιγί αλλά λίγο ποιο σφιχτή από την σαντιγί.
Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα.
Εάν θέλουμε δεν βάζουμε.
Συνεχίζουμε τοποθετούμε το πρώτο πάτο παντεσπανιού στο ταψί και ρίχνουμε πάνω του γάλα (περίπου 3 φλιτζανάκια του καφέ),βάζουμε την κρέμα και κλείνουμε με τον άλλο πάτο και ξανά με προσοχή ρίχνουμε γάλα(περίπου 3 φλιτζανάκια του καφέ).
Εάν δεν θέλουμε γάλα το αντικαθιστούμε με σιρόπι.–παρακάτω η συνταγή —

ΣΙΡΟΠΙ ΓΛΑΣΣΟ:
250.γραμμάρια κουβερτούρα ,250 γραμμάρια κρεμά γάλακτος,1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος,ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο προσθέτουμε και το λάδι.
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε να σταθεί λίγο και το τοποθετούμε πάνω στο γλυκό!
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ δηλαδή ΒΡΑΖΟΥΜΕ 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!!!!