Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Μακαρόνια με κιμά σόγιας !!


Πανεύκολη νηστίσιμη --Αν δεν βάλετε τυρί --πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με κιμά από σόγια !!--

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Μουσκεύουμε όλη νύχτα ένα σακουλάκι σόγια κιμά
Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια τη μουσκεμένη σόγια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Αφήνουμε για 8′ περίπου ανακατεύοντας για να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5′ επιπλέον.
Τέλος προσθέτουμε τη μουσκεμένη και καλά στημένη σόγια.
Ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Τρίβουμε με το κουτάλι τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για 2-3′ να ψηθεί και να μυρίσει ντομάτα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σπάμε με πιρούνι τα ντοματάκια (αυτά κάνουν τέλεια πυκνή σάλτσα) και τα προσθέτουμε. Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40′ να πυκνώσει και να μαλακώσει καλά η σόγια.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε στα πιάτα περιχύνοντας με σάλτσα κιμά σόγιας !!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - την συνταγή την φτιάχνω από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πάντα!