Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κουλουράκια Πασχαλινά !!!!


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΥΚΟΛΑ,ΑΠΛΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ !!!!!!ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμαρια αλευρι για ολες της χρησεις,
250 γραμμαρια αγελαδινο μαλακο βουτυρο,
150 γραμμαρια.αχνη ζαχαρη,
2 αυγα,
70 ml γαλα φρεσκο,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βαζουμε το βουτυρο σε σκευος και το αφηνουμε να λιωσει σε θερμοκρασια δωματιου! Αναμειγνυουμε οοα τα υπολοιπα υλικα και τελος προσθετουμε κσι το βουτυρο!
Ζυμωνουμε καλα το μειγμα με το χερι η το μιξερ εως οτου πετυχουμε ενα ομοιογενες ζυμαρι!
Αφηνουμε το ζυμαρι.στο ψυγειο σκεπασμενο για 15 λεπτα για να ξεκουραστει η ζυμη!
Κοβουμε μικρα μακροστενα ζυμαρακια και πλαθουμε μικρες πλεξουδες!
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Σε ενα μπολ χτυπαμε ελαφρως 3 κροκους αυγων με ελαχιστο νερο και με ενα πινελο αλειφουμε τα κουλουρακια!
Ψηνουμε τα κουλουρακια στους 200 βαθμους προθερμασμενο εως οτου παρουν χρωμα!
Βγαζουμε απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν!
Για να τα διατηρησουμε περισσοτερο χρονο τα κλεινουμε σε μεταλικο κουτι!
Μπορουμε αντι αλευρι για ολες της χρησεις να.χρησιμοποιησουμε αλευρι φαριναπ 550 γραμμαρια!
Οταν τα πλαθουμε αλευρωνουμε ελαφρως τα χερια!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!