Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ομελέτα με σπαράγγια φανταστική !!!!



Μία πολύ ωραία ομελέτα με σπαράγγια που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι !!!..Απλή εύκολη γρήγορη με ωραία γεύση !! .

Τα υλικά
8 σπαράγγια καθαρισμένα και χωρισμένα στην μέση --πιο κάτω θα σας πώ--
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
3 κουταλιές γάλα οτι υπάρχει -έβαλα εβαπορέ οχι αραιωμένο -
λίγο ελαιόλαδο
1 κούπα τσαγιού νερό
αλάτι πιπέρι
και αυγά-εγώ έβαλα για 2 μερίδες 5 αυγά


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από την φουντίτσα και κάτω απαλά με το ειδικό μηχάνημα που βλέπετε στην φωτογραφία να φύγει λίγη φλούδα και κόβουμε 1 πόντο από το κάτω μέρος που είναι λίγο σκληρό.

Αμέσως μετά με ένα μεγάλο μαχαίρι και με προσοχή τα χωρίζουμε από πάνω μέχρι κάτω στην μέση --υπομονή εδώ και σιγά σιγα και μεγάλο μαχαίρι.


Βάζουμε να ζεσταθεί πολύ στο τηγάνι λάδι και βάζουμε στην σειρά μέσα τα σπαράγγια .
Τα αλατίζουμε ελαφρώς .
Δεν ανακατεύουμε κουνάμε λίγο πέρα δώθε το τηγάνι μόνο.
Σε 2 λεπτά ρίχνουμε μέσα το φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το νερό και να αρχίσι το λάδι να κάνει τσιρ τσιρ ..χαχα καταλάβατε ελπίζω !



Οσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε τα αυγά.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά το γιαούρτι και πιπεράκι και το γάλα και τα χτυπάμε καλά.




 Αφού πιουν  όλο το νερό τα σουρώνουμε με σουρωτήρι να φύγει ολο το λάδι και τα ξανατοποθετούμε στην σειρά στο τηγάνι με μία μόνο κουταλιά από το λάδι .
Ρίχνουμε από πάνω το κρεμμυδάκι με τον μαιντανό και το κουνάμε πέρα δώθε για 2 λεπτά.
Αν θέλουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό  τον ρίχνομε και τα χτυπάμε μαζί με τα αυγά.




Ρίχνουμε από πάνω τα χτυπημένα αυγά κουνάμε πέρα δώθε να πάει το μείγμα παντού και σιγοψήνομαι .


Σηκώνουμε με σπατουλίτσα λίγο την άκρη κι αν έχει πάρει χρώμα με ένα πιάτο την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και ...έτοιμη !!!!
Οπωσδήποτε το τηγάνι πρέπει να είναι αντικολλητικό !!! Εγινε πολύ πολύ ωραία ..!!!

Εκτέλεση φωτό από  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .