Οι πιο νόστιμοι και πρωτότυποι Λουκουμάδες που έχετε δει με ίνες σας τσουρέκι..Δοκιμάστε τους και θα ξετρελαθείτε!!!
Υλικά
500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
70 γρ βούτυρο
2 βανιλίνες
100 γρ ζάχαρη
9 γρ ξηρή μαγιά
180 γρ γάλα
1 μεγάλο αυγό
1/2 κτγ αλάτι
700 μλ ηλιέλαιο
250 γρ ζάχαρη+1/2 κτσ κανέλα
English
500 g flour for bread
70 g butter
2 vanilla
100 g sugar
9 g dry yeast
180 g milk
1 large egg
1/2 tsp salt
700 ml sunflower oil
250 g sugar+1/2 tbsp cinnamon powder
GERMAN
Zutaten
500 g Mehl für Brot
70 g Butter
2 Vanille
100 g Zucker
9 g Trockenhefe
180 g Milch
1 großes Ei
1/2 TL Salz
700 ml Sonnenblumenöl
250 g Zucker + 1/2 EL Zimtpulver
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα(να είναι χλιαρό).Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη,τις βανίλιες,την μαγιά και το αυγό.Αφού τα ανακατέψουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη.Στην συνέχεια αναβουμε τον φούρνο για ένα λεπτό και αφού τον κλείσουμε βάζουμε μέσα το μπολ και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Μεταά από 2 ώρες βγαζουμε την ζύμη από τον φούρνο την ξαναπλάθουμε και αφού την σκεπάσουμε την ξαναβάζουμε στον φούρνο ακριβώς με την ίδια διαδικασία.Την αφήνουμε ακομα 40 λεπτά.Αυτο το κάνουμε για να υπάρχει θερμοκρασία μικρή μέσα στον φούρνο και να φουσκώσει πιο εύκολα η ζύμη.
Συνεχίζουμε και αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γρ το κάθε μπαλάκι.Το κάθε μπαλάκι το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
Μόλις τα μετρήσουμε όλα (βγαίνουν περίπου 13 μπαλάκια),τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μήκος περίπου 35 εκ. στην συνέχεια τα τυλιγουμε και τα τσιμπάμε καλά στην άκρη για να μην μας ανοίξουν.Μόλις τα κάνουμε όλα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μεμβράνη πριν τα τηγανίσουμε.Μόλις φουσκώσουν βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σε μεσαία φωτιά τα τηγανίζουμε.Με το που τα βγάζουμε τα βουτάμε στην ζάχαρη.
Οι λουκουμάδες με ίνες είναι έτοιμοι πεντανόστιμοι που θα ξετρελαθείτε μικροί και μεγάλοι.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=33RzsH7oXcM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR308sYyXlpIntugEihV4_KveHbyKygZ5956XYerH0AMJil6jTqblmUdVAQ