Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ρολάκια κανέλας!!

Cinnamon rolls - Ρολάκια κανέλας!!
Φανταστικά!! Αν τα φτιάξετε δεν θα αλλάξετε ξανά συνταγή!! Από τα πιο αφράτα και νόστιμα που εχω φτιάξει!!😋😋😍😍

Υλικά:

Για τη ζύμη:
3/4 κούπας χλιαρό γάλα
2 1/4 κγ ξηρή μαγιά
1/4 κούπας ζάχαρη
1 αυγό & 1 κρόκο
1/4 κούπας αναλατο βούτυρο λιωμένο
3 κούπες αλεύρι για ψωμί
3/4 κγ αλάτι

Για τη γέμιση:
2/3 κούπας σκούρα καστανή ζάχαρη
1 1/2 κγ κανέλα σκόνη
1/4 κούπας βούτυρο μαλακό όχι λιωμένο

Για την επικάλυψη:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κσ γάλα

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.

Σε λίγα λεπτά θα δούμε ότι αφριζει η μαγιά τότε είναι έτοιμη.
Αν δεν γίνει αυτό πρέπει να το επαναλάβετε γιατί σημαίνει ότι το γάλα ήταν πολύ ζεστό ή κρύο.
Όταν η μαγιά μας αρχίσει να αφρίζει τοτε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και τοποθετούμε στο μίξερ το γάντζο για ζύμες και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
Η ζύμη θα μαζευτεί σαν μια μπάλα και ελάχιστα θα κολλάει.
Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε καλά λαδωμενο μπωλ την καλύπτουμε με μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, διπλασιαστεί για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα.
Σε ένα μικρό μπωλακι βάζουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 35x23εκ.
Αλείβουμε το ορθογώνιο με το βούτυρο με ένα πινέλο αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω. Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας πάλι το ιδιο περιθώριο. Κάνουμε τη ζύμη μας ένα σφιχτό ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 9 κομμάτια.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 23x23 βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε περίπτωση που φύγει λίγη από τη γέμιση όταν ψήνονται, και τοποθετούμε τα ρολακια μας.
Τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και με μια ζεστή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Για την επικάλυψη σε ένα μπωλ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα λίγο λίγο μέχρι η σύνθεση του να είναι ούτε πηχτό ούτε πολύ αραιό.
Βγάζουμε τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά, τα περιχύνουμε με το γλασο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση! Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό από Elena Psillia‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ