Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αρακάς με πατατούλες !!!


Μαγειρεύουμε παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά !! 👍😋Βουτιτσες με το χθεσινό πολύ ωραίο σπιτικό ψωμάκι και φετούλα!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ -ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε τον αρακά -κατεψυγμένο-στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με δύο ποτήρια νερό .
Μόλις το νερό ζεσταθεί το σουρώνουμε .
 Έτσι φεύγουν λίγο τα συντηρητικά .
Αμέσως μετά λαδι στην κατσαρόλα Ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο τεσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες κομμένα και μαζί ο αρακάς σοταρισμα για λίγο.
Προσθέτουμε δύο ποτήρια ζεστό νερο και βράζουμε για 20’λεπτά περίπου να μαλακώσει ο αρακάς .. Προσθέτουμε πατάτες καρότα ψιλοκομμένα καρεδακια ( δεν είχα σήμερα ) άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι λίγη ζαχαρη 1 κουτάλια πελτέ και 1 με 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες τριμμένες. Ανακατεύουμε ρίχνουμε και 2 ποτήρια ζεστό νερο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν και οι πατατες και να δέσει η Σαλτσουλα ..
Αν σωθεί το νεράκι κ δεν έχει μαγειρευτεί ακόμα προσθέτουμε πάντα ζεστό ! Καλή μας όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!