Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Μοσχαράκι με αρακά λουκούμι !!!



Μοσχαράκι με αρακά λουκούμι !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
500 γραμμάρια αρακάς
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 ώριμες ντομάτες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, και αρκετό νερό.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Τακτικά παίρνουμε ένα πιρουνάκι και ελέγχουμε το μοσχαράκι μας αν τρυπιέται εύκολα.
Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό και καλή μας όρεξη!
Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!