ΥΠΕΡΟΧΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ:
4 αυγα,
2 κουπες ζαχαρη,
1 κουπα σπορελαιο,
1 κουπα γαλα,
3 βανιλιες,
1 κουταλακι του γλυκου σοδα,
2 κουταλιες της σουπας λεμονι χυμο,
1 κουταλια της σουπας αμμωνια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
3 πορτοκαλια το ξυσμα τους,
1 κιλο αλευρι+1 κουπα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ αυγα-λαδι-ζαχαρη και τα δουλευουμε καλα με συρμα!
Ριχνουμε βανιλιες-ξυσμα-μπεικιν-και πανω την σοδα ανακατεμενη με το χυμο λεμονι!
Ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε την αμμωνια διαλυμενη με το γαλα!
Ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε κουπα κουπα αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα!
Τα αφηνουμε 15 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου η με γαλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο 7 λεπτων για 20 με 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!
Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!