Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Υλικά
(Για ένα μεγάλο ταψί νούμερο 38)
2 1/2 φλ. ζάχαρη
15 κ.σ αλεύρι γεμάτες
8 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτες
10 φλ. γάλα πλήρες( με το δικό μου φλιτζάνι μέτρησα 2 λίτρα γάλα) πρόβειο από το σούπερ μάρκετ …αν έχετε πρόβειο φρέσκο από χωριό…. γίνεται απλά τέλεια)
10 κρόκους
μια πρέζα αλάτι
2 1/2 κ.σ βούτυρο πρόβειο Δωδώνης
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αλάτι να αφρατέψουν .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Παίρνουμε 2 1/2 φλ. γάλα από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή και το βάζουμε στην άκρη.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί( όχι να κάψει).
Αφού αφρατέψουν τα αβγά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να έχουμε μία ωραία κρέμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.
Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα από την κατσαρόλα μου και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών.
Έπειτα το γυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα περνώντας το μείγμα μου από μια σίτα για τυχόν σβόλους.
Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία…..όμως
θυμάμαι να βράζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά την κρέμα μου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Στο τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μου στο ταψί ( δεν χρειάζεται να είναι βουτυρωμένο)και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ψήνουμε την κρύα κρέμα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά…..μέχρι να κάνει αυτή την ωραία χρυσαφένια κρούστα.
Σερβίρουμε με κανελίτσα!

Η συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.