ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ❤️🌹
ΥΛΙΚΑ
900 gr σταρένιο αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι σίκαλης αυτή τη φορά έβαλα tinkel
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ( κοφτή)
1 κουταλιά του γλυκού καλά γεμάτη αλάτι
χλιαρό νερό όσο μου πάρει!!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ ξεκινώ με τη μία κούπα το λευκό αλεύρι την μάγια την ζάχαρη και το χλιαρό νεράκι περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού νεράκι, τα φέρνω τρεις-τέσσερις γύρες με το γάντζο από το μίξερ και περιμένω να φουσκώσει η μαγιά, τέλος ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι μέσα το αλάτι χλιαρό νεράκι το οποίο το υπολογίζω πάντα με το μάτι και αφήνω να ζυμωθεί σιγά-σιγά, Δεν το φοβάμαι το ζύμωμα το ζυμώνω αρκετά, έχω προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να είναι μία φωλίτσα ,δηλαδή να βάζεις το χέρι σου μέσα και να μην καίγεσαι, σε τσέρκι λαδώνω με λίγο λαδάκι βάζω το ζυμαράκι μέσα.
Έχω φροντίσει πριν να έχω σβήσει το φούρνο και αφήνω το ψωμί εκεί, δεν ανοίγω ξανά το φούρνο παρακολουθώ από το τζάμι του φούρνου, μόλις δώ και ξεπεράσει το τσέρκι σε ύψος το ζυμαράκι τότε ανάβω το φούρνο στους 220, !
Στην συνέχεια οταν αρχίσει να ψήνεται βάζω το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ψήνω το ψωμί μία ώρα και 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις και προς το τέλος έχω βγάλει το αλουμινόχαρτο για να κάνει χρώμα !
Βγάζω το ψωμί απ το φούρνο να κρυώσει για να μην μου ιδρώσει!!!!
Συνταγη από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou-Οι Χρυσοχερες-ηδες