ΡΕΒΑΝΙ ΓΛΥΚΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΛΥΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
500 γραμμαρια σιμιγδαλι χοντρο,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
10Ο γραμμαρια ζαχαρη,
200 ml γαλα,
200 ml σπορελαιο,
ξυσμα ενος λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε το γαλα,το σπορελαιο, το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,και το ξυσμα!
Τοποθετουμε το μειγμα.σε ταψακι βουτυρωμενο καλα (30) και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
4 ποτηρια νερου μεσαια νερο,
4 ποτηρια νερου μεσαια ζαχαρη,
το χυμο απο ενα μισο λεμονι,
1 κουταλια της σουπας αγελαδινο βουτυρο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το νερο με την ζαχαρη για 4 λεπτα στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε το χυμο και οταν το κατεβασουμε προσθετουμε το βουτυρο!
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ:
Κρυο γλυκο,ζεστο σιροπι!
Σερβιρουμε με παγωτο η και σκετο!
Συνταγή από ΡΕΒΑΝΙ ΓΛΥΚΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΛΥΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!ΤΖΕΝΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ !ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:5 αυγα,500 γραμμαρια σιμιγδαλι χοντρο,1 φακελακι μπεικιν παουντερ,1 βανιλια,10Ο γραμμαρια ζαχαρη,200 ml γαλα,200 ml σπορελαιο, ξυσμα ενος λεμονιου!!!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!Ριχνουμε το γαλα,το σπορελαιο, το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,και το ξυσμα!Τοποθετουμε το μιγμα.σε ταψακι βουτυρωμενο καλα (30) και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο! ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:4 ποτηρια νερου μεσαια νερο,4 ποτηρια νερου μεσαια ζαχαρη,το χυμο απο ενα μισο λεμονι,1 κουταλια της σουπας αγελαδινο βουτυρο! ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βραζουμε το νερο με την ζαχαρη για 4 λεπτα στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε το χυμο και οταν το κατεβασουμε προσθετουμε το βουτυρο!ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ:Κρυο γλυκο,ζεστο σιροπι!Σερβιρουμε με παγωτο η και σκετο!