Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

*Πεντανόστιμο Δίχρωμο Κέικ Πουτίνγκα!!!!



Ένα Γλυκάκι και όμορφο & Πεντανόστιμο Δίχρωμο Κέικ Πουτίνγκα!!!!

Υλικά-Ingredients
Για την κρέμα-For the cream
1100 μλ γάλα-1100 ml milk
90 γρ κορν φλάουρ-90 g cornstarch
230 γρ ζάχαρη-230 g sugar
30 γρ βούτυρο-30 g butter
1 κτσ βανίλια-1 tbsp vanilla extract
1 πακέτο(100γρ)σαντιγί σκόνη-1 packet(100 g)whipping cream powder
Για το κέικ-For the cake
5 αυγά-5 eggs
230 γρ ζάχαρη-230 g sugar
200 γρ ηλιέλαιο-200 g sunflower oil
250 γρ γάλα-250 g milk
380 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ-380 g all purpose flour
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-2 tsp baking powder
1/2 κτγ αλάτι-1/2 tsp salt
1 κτσ υγρή βανίλια-1 tbsp vanilla extract
2 κτσ γάλα-2 tbsp milk
2 κτσ κακάο σκόνη-2 tbsp cocoa powder
Για το βρέξιμο της βάσης
220 γρ γάλα-220 g milk

Για το γλάσο-For the glaze
300 γρ κουβερτούρα-300 g dark chocolate
150 γρ γάλα-150 g milk
Για το στόλισμα-For design
150 γρ σαντιγί-150 g whipped cream
40x27


GERMAN
-Zutaten
-Für die Creme
-1100 ml Milch
-90 g Maisstärke
-230 g Zucker
-30 g Butter
-1 EL Vanilleextrakt
-1 Päckchen (100 g) Schlagsahnepulver
-Für den Kuchen
-5 Eier
-230 g Zucker
-200 g Sonnenblumenöl
-250 g Milch
-380 g Allzweckmehl
-2 TL Backpulver
-1/2 TL Salz
-1 EL Vanilleextrakt
-2 EL Milch
-2 EL Kakaopulver

220 g Milch

-Für die Glasur
-300 g dunkle Schokolade
-150 g Milch
-Für Design
-150 g Schlagsahne
40x27


Εκτέλεση
1 Ξεκινάμε με την κρέμα μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
2 Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια.
3 Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι αν πέσει η θερμοκρασία της.Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε σστο ψυγείο για 1 ώρα

4 Συνεχίζουμε με την βάση του κέικ και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.Επειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το γάλα, το αλεύρι,το μπέικεν ,το αλάτι, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ 40χ27 και στο αλλο μισο προσθέτουμε 2 κτσ γάλα και κακάο σκόνη.Ρίχνουμε και το άλλο μισό προσεκτικά πάνω στο άλλο και με ένα καλαμάκι κάνουμε προσεκτικά σχήματα.
5 Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c
6 Αφού έχει ψηθεί το βρέχουμε όλο το παντεσπάνι με με το γάλα και το βάζουμε στην άκρη.

7 Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε ένα πακέτο σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.Το ρίχνουμε πάνω από το την βάση μας και την στρώνουμε καλά.

8 Φτιάχνουμε το γλάσο.Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε βραστό γάλα.Αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
9 Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα προσεκτικά να πάει παντου και μετα με την βοήθεια ενός κορνε κάνουμε γραμμές με την σαντιγί.

10 Με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε τις γραμμές και δίνουμε ένα πολύ ωραίο σχήμα.

11 Το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο  για 1/2 ώρα.

Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και εμφανίσιμο για κάθε μας περίσταση!!!!Καλή σας επιτυχία

Δείτε την συνταγή εδώ -->  https://youtu.be/gQxXQF5LsoM





























Music by Epidemic Sound: https://www.epidemicsound.com