Βουλα Πολυζου
Γιουβαρλάκια ..Αγαπημένοι παραδοσιακό τέλειο γεύμα !!!
Υλικά και Εκτέλεση
700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια στο τρίφτη αλάτι πιπέρι λάδι και μισή κούπα ρύζι άνηθο ζυμώνω καλά.
Στην κατσαρόλα 2 λύτρα νερό λίγο αλάτι και λάδι.
Μόλις πάρει βράση αλευρώνω και τα ρίχνω μέσα.
Βράζω για 30 λεπτά και μετά ρίχνω 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι και βράζω άλλα 15 λεπτά.
Δεν τα θέλουμε αυγοκομμένα μόνο με λεμόνι.
Διαφορετικά χτυπάμε το αυγό προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο λίγο ζουμάκι χτυπώντας συνέχεια .
Το ρίχνουμε μέσα κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε .
Συνταγή από κ. Βουλα Πολυζου-Οι Χρυσοχέρες-ηδες