Φασολάδα ξερή έχουμε σήμερα, με συνοδευτικό πιπεριές Φλωρίνης ψητές..🌶️🌶️Εγινε πολύ νόστιμο
Συνταγή
Μουλιάζουμε τα φασόλια όλο το βράδυ σε νερό και μία κ.σ. αλάτι...τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε, και τα βράζουμε για 10 λεπτά... ρίχνουμε το πρώτο νερό, και βάζουμε καθαρό ζεστό νερό.. μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 καρότα σε φετάκια, και βράζουμε για 15 λεπτά.. ρίχνουμε 3 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες, 1 ματσάκι σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια... τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και βράζουμε μέχρι να χυλώσουν..✓
Τις πιπεριές Φλωρίνης τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν...τις καλύβουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιαρίνουν, καθαρίζουμε τη φλούδα, τα σπόρια, και τις σερβίρουμε με αλάτι ελαιόλαδο λίγο ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο...✓✓✓
Συνταγή φωτογραφίες από κ. Marina Hatzidaki-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!