Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ψωμάκια με γέμιση Μερέντα !!!!


Αν σας αρέσει η μερέντα ..(Αν μας αρέσει λέει ..με το κουτάλι την τρώμε !!!!) ..ετοιμάστε τα πιο αφράτα και γευστικά γεμιστά ψωμάκια!!!!

ΥΛΙΚΑ
Μετραμε με το ιδιο ποτηρι νερου:
1 ποτηρι γαλα.
χλιαρο προς ζεστο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,
25 γραμμαρια μαγια.νωπη,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
μια πρεζα αλατι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ασπραδι αυγου,
5 ποτηρια αλευρι+4 κουταλιες της σουπας,
250 γραμμαρια.βουτυρο,
250 γραμμαρια μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ γαλα-νερο-ζαχαρη-μαγια και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε σπορελαιο-αλατι-ασπραδι και ανακατευουμε με συρμα
Τελος ριχνουμε το αλεύρι και ανακατευουμε 2 λεπτα με ξυλινηνκουταλα
Βαζουμε στα χερια.λαδι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα
Στην συνεχεια την τοποθετουμε σε λαδωμενο παγκο και την ανοιγουμε με λαδωμενα.χερια σε.ενα μεγαλο φυλλο
Το βουτυρωνουμε με μαλακο βουτυρο και διπλωνουμε τις.ακρες.να κλεισει
Το ξανανοιγουμε ενα τετραγωνο φυλλο!
Κοβουμε λωριδες
Την καθε λωριδα την διπλωνουμε
Βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε και το στριφογυρναμε και τοποθετουμε στην λαδοκολα
Τα αφηνουμε 30 λεπτα
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα.ψηνουμε.στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.