Τα πιο αφράτα ντόνατς με σοκολάτα και διάφορες επικαλύψεις !!!
Η συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Κλασικά ντόνατς με σοκολάτα. Αφράτα και πάνω από όλα γευστικά. Απολαύστε τα κάθε ώρα της ημέρας...
Υλικά συνταγής
2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αλάτι
50 γρ. περίπου κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
80 γρ. γάλα
Γλάσο σοκολάτας
Για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγη βανίλια
Μισή κούπα γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, χτυπάμε το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά για 2 λεπτά στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός.
Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε στο χυλό το υπόλοιπο αλεύρι.
Στην συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια (Είναι κάπως μαλακό και κολλάει ελάχιστα. Δεν πρέπει να είναι σφιχτό, ούτε να κολλάει πολύ).
Το τυλίγουμε στο αλεύρι απαλά και το ανοίγουμε σε παχύ φύλλο, 1 εκατοστό περίπου.
Το κόβουμε με κουπ-πατ για ντόνατς, που θα το αλευρώνουμε κάθε φορά πριν κόψουμε το επόμενο.
Έπειτα, με πλατιά σπάτουλα, παίρνουμε ένα - ένα τα ντόνατς και τα ρίχνουμε μέσα σε φριτέζα με καυτό ελαιόλαδο.
Στην αρχή βυθίζονται μέσα στο ελαιόλαδο.
Καθώς όμως ψήνονται, ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Τότε, τα γυρνάμε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά, να γίνουν χρυσόξανθα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο και βουτάμε τα ντόνατς ένα - ένα μέσα σ' αυτό, να καλυφθούν με σοκολάτα.
Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο, να στερεωθεί το γλάσο.
Τέλος για να φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί, για να επιτύχουμε την επιθυμητή σύσταση.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στην περίπτωση αυτή παραλείπουμε το μπέικιν πάουντερ.
Για έξτρα γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ντόνατς με πολύχρωμη τρούφα.
Αντί για βούτυρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη.
Την συνταγή και τις φωτογραφίες τις έστειλε η φίλη της σελίδας Κατερίνα Μαραγκάκη