Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Μπισκοτάκια σαν κωκάκια !!!


Σε 10 λεπτά φτιάχνουμε αφράτα μπισκοτάκια πολύ πολύ εύκολα ..τα γεμίζουμε και με μία εύκολη αφράτη κρέμα τα βουτάμε και στην σοκολάτα κι έχουμε ωραιότατα αλλιώτικα κωκάκια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ:
2 αυγα,
1 κουπα ζαχαρη,
1 κουπα γαλα φρεσκο,
μιση κουπα σπορελαιο,
2 κουπες γεματες αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια,
3 κ.σ.κακαο!!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν!
Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο!Στην συνεχεια ριχνουμε την βανιλια,το κακαο,το αλευρι και χτυπαμε μονο 1 λεπτο!
Σταματαμε το μιξερ και ανακατευουμε το μειγμα με μαριζ!
Βαζουμε το μειγμα σε σακουλα.ζαχαροπλαστικης η και απλη και κοβουμε την γωνια!
Κανουμε.δισκακια πανω σε λαδοκολα ολα ιδιο μεγεθος και τα.ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 10 λεπτα!!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε !

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 250 μασκαρπονε με 60 γρ ζαχαρη αχνη και 200 γρ κρεμα γαλακτος πληρες σε σαντιγί!
Την βαζουμε στο ψυγειο και στην συνεχεια αφου εχουν κρυωσει καλα τα μπισκοτακια βαζουμε την κρεμα!
Τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν !

ΓΛΑΣΣΟ:
Λιωνουμε 200, γρ κουβερτουρα σε μπεν μαρι και βγαζοντας τα απο το ψυγειο βουταμε το καθενα στο γλασσο!!

ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΚΑΝΑ 60 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ!!!!!!
Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΙΝΑΙ 250 ml!!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!