ΡΙΤΣΕΛΙ ΣΥΚΟ!!!
Το... Θεϊκό όπως λέει μια φιλη μου!! Με πεντανοστιμα μελωμενα φρουτα.... ❤️Αμβροσία των Θεων!!!
Το ρετσέλι είναι από τις παλιότερες συνταγές. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά!!!
Διαλεγουμε 25 συκα γερα και οχι πολυ ωριμα.
Τα πλενουμε καλα και τα τρυπαμε σε 3-4 μεριες με το πιρουνι. (Τα συκα να ειναι με το κοτσανακι τους)
Βαζουμε σε πλατια κατσαρολα 1 κιλο ζαχαρη 1 βανιλια 4 γαρυφαλακια τα συκα 2 ποτ. νερο και το χυμο 1λεμονιου.Αφηνουμε να βρασουν 10 λεπτα κουνωντας τη κατσαρολα και ξαφριζουμε.
Την αλλη μερα ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει το γλυκο.
Συνταγή φωτό από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ