Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος στην λαδόκολλα αφρός !!!

Η ετοιμασία είναι πάρα πολύ απλή και γρήγορη ,Μπακαλιάρος κατεψυγμένος τυλιγμένος και ψημένος στην λαδόκολλα γίνεται μπουκιά και συχώριο λιώνει στο στόμα !!!!
Το κρεμμυδάκι στο λαδολέμονο το έχω κόψει λίγο πιο χοντρό εγώ γιατί μου αρέσει έτσι ,εσείς να το ψιλοκόψτε πιο πολύ !!!

Πήρα Ενα τεμάχιο μπακαλιάρο κατεψυγμένο αρκετά μεγάλο και το άφησα να ξεπαγώσει .
Το έπλυνα το στράγγισα και το ακούμπησα επάνω στην λαδόκολλα που θα το τυλίξω να το ψήσω -πρέπει να είναι μεγάλο το κομμάτι να τυλιχτεί καλά -
Ρίχνουμε από πάνω αλάτι χοντρό μπόλικο -αν δεν έχετε βάλτε μπόλικο κανονικό -πιπέρι ρίγανη και το ραντίζουμε με λίγο λαδάκι .



Αυτό το κάνουμε σε ολες τις πλευρές στο ψάρι .
Το τυλίγουμε καλά στην λαδόκολλα και το ψήνουμε αέρα στους 180 βαθμούς πάνω από μία ώρα -εγώ το άφησα 75 λεπτά ..τρυπήστε με ένα πιρούνι στην μία ώρα την λαδόκολλα και θα καταλάβετε αν είναι ψημένο το ψάρι .
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει .

Ξετυλίγουμε την λαδόκολλα και θα δείτε που η πέτσα του έχει κολλήσει στην λαδόκολλα και βγαίνει το ψάρι καθαρό .
Το καθαρίζουμε και το βάζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι γιατί μέσα είναι ανάλατο παρ όλο που βάλαμε αλάτι απ έξω  .
Σε ενα ποτήρι με καπάκι ή οτι έχετε να κλείνει βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι -εμένα μου αρέσει λίγο χοντρό - ψιλοκομμένο μαϊντανό ,μπόλικο χυμό από λεμόνια και ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι και κλείνουμε το σκεύος και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε επάνω από το ψάρι και έτοιμο !!!!
Αν θέλετε για περίσσια μυρωδιά και γεύση πριν τυλίξετε το ψάρι μαζί με τα υπόλοιπα βάλτε μαζί και λίγη κάπαρη ..εγώ σήμερα δεν είχα αλλά το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραίο .-


Συνόδευσα με φασολάκια σαλάτα τα οποία γίνονται νόστιμα πολύ όπως θα σας πω .
Αγοράζω φασολάκια την γνωστή μας μάρκα Μπάρμπα Στάθης.. τα στρογγυλά- κατεψυγμένα είναι .
Βάζω τα φασολάκια σε κατσαρόλα και ρίχνω από πάνω νερό να σκεπαστούν .
Μόλις τα δω και πάνε να πάρουν βράση οχι να βράσουν ..αποσύρω την κατσαρόλα από το μάτι και χύνω το νερό τα στραγγίζω ..έτσι φεύγουν τα συντηρητικά λίγο .
Ρίχνω ξανά τα στραγγισμένα φασολάκια στην κατσαρόλα κόβω σε φέτες 2 μεγάλα κρεμμύδια τα ρίχνω πάνω από τα φασολάκια ρίχνω και αλάτι πιπέρι λαδάκι και νεράκι ζεστό να τα σκεπάζει και σιγομαγειρεύω μέχρι να δοκιμάσω και να έχουν βράσει και να έχουν πιει όλα τα υγρά τα θέλουμε στεγνά για σαλάτα ... δεν θέλει πολύ χρόνο και γίνονται μέλι δοκιμάστε τα !!!
Συνταγή φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Φωτογραφία από παλαιότερο ψήσιμο με κάπαρι και το ψάρι κομμένο σε 2 τεμάχια ..