Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Τούρτα ψυγείου με κορμό και σοκολάτα !!!


Τούρτα ψυγείου με κορμό και σοκολάτα φανταστική και πανεύκολη !!! Είναι λίγο πολύ σπιτική διότι είμαστε διακοπές και την έφτιαξα χωρίς πολλά εξαρτήματα αλλά η γεύση σκίζει ίδια !!!

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ με σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σκέτα
1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]
10 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας

Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περιπου να βγει 1 φλιτζάνι]
1 κουβερτούρα των 250 γραμ.
1/2 κουτ.σούπας λάδι

Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας  σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .
Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο .
Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρύνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].
Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ