Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κυδώνι γλυκό κουταλιού !!!


 .


Γλυκό κυδώνι !!!Το αγαπημένο εποχιακό γλυκό του κουταλιού!

Εκτός απ' το απλό κέρασμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σ άπειρα γλυκά, κέικ,τούρτες, εδέσματα,σαν γαρνίρισμα,και φυσικά με γιαούρτι ! Φθινόπωρο χωρίς γλυκό κυδώνι..
δε γίνετε!
Απ τα πιο αρωματικά κι αγαπημένα!
Δε θα μπορούσε να λείψει και φέτος!

2 κιλα κυδώνι κομμένο
2.200 κιλά ζάχαρη
2 κ.σ γλυκόζη
2 βανιλλιες
Χυμό μισό λεμόνι.
Αμύγδαλα ασπρισμένα η και ψημένα ελαφρώς.
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ ζάχαρη και κυδώνι και σκεπάζουμε σχεδόν με νερό όσο χρειαστεί 2 με 3 ποτήρια.
Ξαφρίζουμε στην αρχή κι αφήνουμε να δέσει.
Προς το τέλος ρίχνουμε τις βανίλλιες τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε σκεπασμένο το γλυκό αν θέλουμε κόκκινο χρώμα και την επόμενη ξαναδένουμε λίγο ακόμη. 5 με 10 λεπτά!
💛💝 Η λίγη παραπάνω ζάχαρη,πάντα χρειάζετε στα γλυκά του κουταλιού!να υπάρχει παραπάνω σιρόπι να σκεπάζετε το γλυκό! 

Συνταγή φωτό από κ. Βάνα Ντελή‎Μαγειρέματα "Deli"cious!