Πάστα Φλώρα!!!Η πιο νόστιμη και πιο εύκολη ζύμη που έχω δοκιμάσει!!!
Υλικά
250 γρ.βουτηρο σοφτ
70 γρ ζάχαρη
450 γρ Αλέυρι γ.ο.χ
2 βανίλιες
2 κ.σ κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν
Μαρμελαδα της αρεσκείας σας.Εγω έβαλα μαρμελάδα σταφυλι που έφτιαξα!!
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ζυμώνω μεχρι να εχω ενα εύπλαστο ζυμαρακι.Την βάζω σε μια βουτηρομένη ταρτιερα η ταψάκι 26εκ.Κρατάω λίγη ζύμη για το σχέδιο επάνω.Την τρυπαω καλά με ένα πιρούνι βάζω από πάνω μαρμελάδα να απλωθεί σε όλο το ταψάκι και με την ζυμη που κράτησα φτιάχνω σχέδια η κορδονακια και βάζω από επάνω.Ψηνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξετε!!!
Εκτέλεση φωτό από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη συνταγή από κ. Dora Papagianni ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ