Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σοκολατόπιτα ζουμερή φουντουκιού !!!!


 


Σούπερ,αφράτη ζουμερή,εύκολη Σοκολατόπιτα φουντουκιού!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(250ml):

4 αυγα,

2 κ.σ.ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο,

μισο ποτηρι σπορελαιο,

1,5 μιση ποτηρι αλευρι κοσκινισμενο μαζι με 6 κ.σ.κακαο,

2 κ.γ.μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

6 κ.σ.πουδρα φουντουκιου η και καρυδιων! 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να φουσκωσουν!

Ριχνουμε σε δοσεις το γαλα-σπορελαιο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνοντας σιγα-σιγα αλευρι-κακαο-βανιλια ανακατευουμε τοσο απαλα με μαριζ μην ξεφουσκωσει το μείγμα!

Τελος ριχνουμε την πουδρα φουντουκιου ανακατευουμε 1 λεπτό!

Βαζουμε το μείγμα σε λαδωμενο πυρεξ η ταψακι (26ν) και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο! 

 ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη και 50 γρ κουβερτουρα για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα αλλα σιγα-σιγα το σιροπι δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!

Αφηνουμε να κρυωσει! 

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην εστια στο κατσαρολακι 200 γρ κρεμα γαλακτος να ζεσταθει!Σπαμε μεσα 200 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε !

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ ανακατευουμε να γινει λεια!

Την αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας την και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω στην κρυα σοκολατοπιτα! 

Εκτέλεση δυνταγή φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!