Σούπερ,αφράτη ζουμερή,εύκολη Σοκολατόπιτα φουντουκιού!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(250ml):
4 αυγα,
2 κ.σ.ζαχαρη,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
1,5 μιση ποτηρι αλευρι κοσκινισμενο μαζι με 6 κ.σ.κακαο,
2 κ.γ.μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
6 κ.σ.πουδρα φουντουκιου η και καρυδιων!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να φουσκωσουν!
Ριχνουμε σε δοσεις το γαλα-σπορελαιο!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνοντας σιγα-σιγα αλευρι-κακαο-βανιλια ανακατευουμε τοσο απαλα με μαριζ μην ξεφουσκωσει το μείγμα!
Τελος ριχνουμε την πουδρα φουντουκιου ανακατευουμε 1 λεπτό!
Βαζουμε το μείγμα σε λαδωμενο πυρεξ η ταψακι (26ν) και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη και 50 γρ κουβερτουρα για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα αλλα σιγα-σιγα το σιροπι δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!
Αφηνουμε να κρυωσει!
ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στην εστια στο κατσαρολακι 200 γρ κρεμα γαλακτος να ζεσταθει!Σπαμε μεσα 200 γρ κουβερτουρα!
Ανακατευουμε !
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ ανακατευουμε να γινει λεια!
Την αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας την και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω στην κρυα σοκολατοπιτα!
Εκτέλεση δυνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!