Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πέννες με λαχανικά ..και κρέμα στον φούρνο !!!

Σημερινό ένα πολύ ωραίο λίγο διαφορετικό φαγάκι με ζυμαρικά και γέμιση λαχανικών στην μέση και ελαφριά κρεμούλα ... έγινε φανταστικό !!!


 Εκτέλεση:
    Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι ..αγόρασα μικρό κουνουπίδι περίπου κιλό και 3 μπουκέτα μπρόκολο .


Βράζουμε τις πέννες τις σουρώνουμε και στρώνουμε τις μισές σε ένα πυρεξάκι και πασπαλίζουμε με τυρί λίγο πικάντικο --εγώ βάζω πάντα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας -

Από πάνω στρώνουμε το μπρόκολο με το κουνουπίδι που τα έχουμε λιώσει και έχουμε προσθέσει λίγο τυράκι τριμμένο να είναι γευστικά  μία στρώση .

.





Πασπαλίζω πάλι λίγο με τυρί .

Από πάνω ξανά τις υπόλοιπες πέννες και πασπαλισμα με τυρί .

Τέλος φτιάχνω μία πολύ εύκολη κρέμα μπεσαμέλ.

Βάζω λάδι σε κατσαρολίτσα περίπου 7 κουταλιές της σούπας ή μισό λάδι μισό βούτυρο .ή 2 μεγάλες κουταλιές σούπας βούτυρο --εγώ έβαλα λάδι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο προσθέτουμε και 8 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια με το εργαλείο του αυγοδάρτη ..

,





Προσθέτω και 600 ml φρέσκο γάλα μέχρι να πήξει ... έχω κοντά μου μήπως πήξει πολύ να προσθέσω λίγο γάλα ακόμη .

Προσθέτω λίγο αλάτι και 1 χούφτα τυρί στο τέλος ανακατεύοντας συνέχεια .

Το ρίχνω από πάνω σκεπάζοντας όλες τις πέννες κ πασπαλίζω με λίγο τυράκι γκούντα αυτήν την φορά για να λιώσει ... και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα μέχρι να δούμε να πάρει χρώμα ..

Ενας άλλος τρόπος πιο εύκολος είναι να μην κάνετε κρέμα στο τέλος και να ρίξετε  στο τέλος μία κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και να πασπαλίσετε με μπόλικο τυρί γκούντα να κάνει στρώσει κατά το ψήσιμο .

Επίσης μέσα στο κουνουπίδι μπρόκολο μπορείτε  να προσθέσετε ......να τσιγαρίσετε σε λίγο λαδάκι ψιλοκομμένο μπέικον 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ..αυτά τα ανακατεύετε με το μπρόκολο κουνουπίδι και το στρώνετε πάνω στις πέννες . Εγώ το έφτιαξα όπως σας το γράφω στην αρχή με κρέμα και έγινε φανταστικό !!!!!Καλή όρεξη! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ