Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι !!!!



.


Κερνάω Τυρόπιτα με σιμιγδάλι με το καφεδάκι κοπιάστε ☺

Μυρωδάτη αφράτη φουσκωτή μούρλια γεύση και δικής μου έμπνευσης ότι μπόρεσα δηλαδή να θυμηθώ που έφτιαχνε η μαμά μου και την πέτυχα 🤗 αλλά εκείνη με δικό της φύλλο.Εγώ έβαλα σφολιάτα για γρήγορα 😉

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

Γέμιση μείγμα
Μία κούπα του νεσκαφέ σιμιγδάλι χοντρό
Μία κούπα του νεσκαφέ γάλα φρέσκο
5 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια γκούντα
Αλάτι,ανάλογα την φέτα
Πιπέρι,εμένα τους αρέσει μπόλικο..

 2 κρόκους και 4 κουταλιές εβαπορέ για να αλείψουμε από πάνω,και αν θέλουμε σουσάμι.

Βούτυρο γάλακτος για το ταψί να αλείψουμε κάτω.

Βάζουμε σε μπολ τα τυριά τα τριμμένα,την φέτα την κάνουμε κομματάκια με το χέρι όχι πάρα πολύ μικρά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά,το γάλα,το γιαούρτι, αλάτι πιπέρι,το φακελάκι μπέικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι.Προσθέτουμε μέσα και τα τυριά και ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα.

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα.Βάζουμε την γέμιση,δηλαδή το μίγμα μας.Από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτα και κλείνουμε γύρω γύρω να είναι μέσα η γέμιση.

Ανακατεύουμε τους κρόκους με το εβαπορέ και το απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα καλά με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι προαιρετικά αλλά ταιριάζει πολύ.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά,τόσο χρειάστηκε στο δικό μου φούρνο.Ουσιαστικά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα και να φουσκώσει. 


Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Μαρία Λαρου-Οι Χρυσοχερες-ηδεσ !!!!