Ψωμί στην γάστρα!! Τα υλικά είναι για μισή δόση και έφτιαξα ένα καρβελάκι!
500 γρ αλεύρι
340 γρ χλιαρό νερό
1 φακ μαγιά
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Σε ένα μπολ με καπάκι έβαλα όλα τα υλικά και ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι.
Σκέπασα με το καπάκι και άφησα 12 ώρες στο ψυγείο.
Μετά το έβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το έφτιάξα καρβελάκι και το έψησα στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και 10 λεπτά μετά με ανοικτό.
Συνταγή Μυρτώ Αγγέλου -Εκτέλεση φωτό από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ