Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μηλόπιτα τριφτή !!!



ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΩΡΑΙΑ ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ::

1 ποτηρι αλευρι,

1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,

μισο ποτηρι ζαχαρη η εαν την θελετε ποιο γλυκια παραπανω απο μισο,

1 κ.γ.μπεικιν.

1 βανιλια,

4 μηλα πλυμενα και τριμμενα στο τριφτη με την φλουδα στυμενα σε μπολ και ανακατεμενα με 2 κ.γ.κανελα,

150 γρ βουτυρο μαλακο απο βραδυς σε θερμοκρασια δωματιου!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:: 

Βαζουμε σε ενα μπολ το αλευρι-ζαχαρη-σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια και τα ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!!! 

Μοιραζουμε το μείγμα σε δυο ισα ποτηρια ακριβως!!!! 

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι μας (26 ν) και λαδωνουμε τα πλαινα!

Ριχνουμε το μείγμα απο το ενα ποτηρι και το παταμε καλα!Βαζουμε την γεμιση και την ισιωνουμε!

Ριχνουμε το δευτερο μιγμα που εχουμε στο αλλο ποτηρι και το παταμε πολυ καλα να ισιωσει!

Τελος βαζουμε κομματια λεπτα το βουτυρο το μαλακο και προσπαθουμε να αλοιψουμε ολη την επιφανεια του μείγματος!

Ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!

Οταν το βγαζουμε αφου κρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγη απο κ.  Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!