Εύκολο γευστικό πάρα πολύ αφράτο Σπέσιαλ γλυκό καρύδας!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:::
5 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
100 γρ αλευρι κοσκινισμενο,
50 γρ καρυδα,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια!
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην ξεφουσκωσουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις αλευρι-μπεικιν-καρυδα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ να μην βγει ο αερας!
Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (26 ν) ριχνουμε απαλα το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 30 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και στην συνεχεια το κοβουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα!
Αφηνουμε να κρυωσει!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
100 γρ καρυδα,
3 κ.σ.βουτυρο,
1 κουπα σαντιγί!!
Βγαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το κορν-αλευρι!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα κορν-αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την καρυδα και το βουτυρο !
Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!
Τελος την αφρατευουμε με το μιξερ και ριχνουμε την σαντιγυ ανακετυοντας απαλα!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::
Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανιου στο ταψι!
Το σιροπιαζουμε με κουταλι!
Ριχνουμε πανω την κρεμα!
Βαζουμε το αλλο παντεσπανι πανω και το σιροπιαζουμε και αυτο!!!
ΓΛΑΣΣΟ:::
Ζεσταινουμε 250 γρ κρεμα γαλακτος ριχνουμε 250 γρ κουβερτουρα ανακατευουμε και μολις πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ ανακατευουμε μεχρι να κρυωσει!
Και τελειωνουμε ριχνοντας το γλασσο πανω στο κρυο γλυκο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!