Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σπέσιαλ γλυκό καρύδας !!!!


Εύκολο γευστικό πάρα πολύ αφράτο Σπέσιαλ γλυκό καρύδας!!!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ::: 

5 αυγα,

100 γρ ζαχαρη,

100 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

50 γρ καρυδα,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια!  

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην ξεφουσκωσουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις αλευρι-μπεικιν-καρυδα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ να μην βγει ο αερας!

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (26 ν) ριχνουμε απαλα το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 30 λεπτα!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και στην συνεχεια το κοβουμε!         

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα!

Αφηνουμε να κρυωσει!         

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

100 γρ καρυδα,

3 κ.σ.βουτυρο,

1 κουπα σαντιγί!!      

Βγαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το κορν-αλευρι!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε το μείγμα κορν-αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την καρυδα και το βουτυρο !

Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!

Τελος την αφρατευουμε με το μιξερ και ριχνουμε την σαντιγυ ανακετυοντας απαλα!

   ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανιου στο ταψι!

Το σιροπιαζουμε με κουταλι!

Ριχνουμε πανω την κρεμα!

Βαζουμε το αλλο παντεσπανι πανω και το σιροπιαζουμε και αυτο!!!       

ΓΛΑΣΣΟ:::

Ζεσταινουμε 250 γρ κρεμα γαλακτος ριχνουμε 250 γρ κουβερτουρα ανακατευουμε και μολις πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ ανακατευουμε μεχρι να κρυωσει!

Και τελειωνουμε ριχνοντας το γλασσο πανω στο κρυο γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!