Υπέροχη καρυδότουρτα σαν της μαμάς !!!!
Υλικά εκτέλεση
Χτυπώ 8 κροκους με 8 κ.σ.ζαχαρη πολύ καλά.
Προσθετω μισό κ.γ σόδα διαλυμενη σε μισό φλυτζανακι κονιακ ,ξύσμα ενός πορτοκαλιού,1 κ.γ κανέλα.
Εχω κανει μαρεγγα τα 8 ασπράδια σε αλλη λεκάνη και αρχιζω να προσθετω στο πρωτο μείγμα εναλλαξ μια κουταλια μαρεγγα μια κουταλια σιμιγδαλι ψιλό( αυτό συνολικα πρεπει να ειναι 8 κ.σ) στο οποιο σιμιγδαλι πρέπει να εχω προσθεσει 2 κ.γ γεματα μπεικιν παουντερ ,ανακατευοντας με σπατουλα πλεον απαλά και στο τελος 8 κ.σ καρυδι.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 βαθμ σε νούμερο 28 ταψακι αλουμινενιο και βουτυρωμενο στην μεσαία σχαρα σε αεροθερμο!!!
Σιρόπι:
3 φλυτζάνες ζαχαρη δυομισυ φλυτζανες νερό ενα ξυλακι κανέλλα στη μεγιστη θεροκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτα της ωρας από το σημειο του βρασμού σβήνω και σιροπάρω όταν βγεί απο τον φουρνο.
Η καυτό σιροπι και ζεστό γλυκό η κρυο σιροπι και καυτό γλυκό!!!
Καλή επιτυχία σε οσες την επιχειρήσουν!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!