Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Γιαχνερά χόρτα με χοιρινό και πατατούλες !!!


Αγρια χόρτα γιαχνερά με χοιρινό και πατατούλες να γλύφεις και τα δάκτυλα σου 😋😋

Υλικά
700 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό
1 μεγάλο μάτσο μάραθο άγριο
2 ματσάκια άγρια πρασάκια
Γαλατσίδες
Καυκαλύθρες
μυρώνια
Σπανάκι
2 πατάτες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο πολύ καλά... προσθέτουμε τα πρασάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν περίπου 10 λεπτά...στη συνέχεια ρίχνουμε το μάραθο, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά...(θέλουν περισσότερο ψήσιμο επειδή είναι άγρια)
Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα και σταδιακά τα υπόλοιπα χόρτα, τις πατάτες τη σάλτσα, και τελευταία το σπανάκι... προσέχουμε το νερό γιατί κατεβάζουν τα χόρτα!! Σιγομαρεύουμε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία..✓✓
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες!!!