Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κρεατόπιτα!!

Κρεατόπιτα!!


ΥΛΙΚΑ :


500γρ.χοιρινο που είχε περισσέψει από το ψητό πού έφτιαξα. 

Μπεσαμελ 1 κούπα γεμάτη 

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους 

1 κούπα μανιτάρια σοταρισμένα 

1 καρότο ψιλοκομμένο 

2 αυγά 

Το κρέας σε μικρά κομμάτια αλάτι πιπέρι πάπρικα κάρυ. 

Ολα αυτά μαζί να γίνει η γέμιση.

Για το φύλλο 

250γρ.αλευρι Κούλα 

250γρ.αλευρι Μάνα. 

250γρ. νερο 

15 γρ. ξύδι 

15γρ.λαδι 

9γρ αλάτι. 

Τά ζυμώνω στο μίξερ. 

Τα βάζω σε λαδωμένο μπολ. 

Και τα αφήνω για μια νύχτα. 

Το πρωί χωρίζω την ζύμη σε 7 μπαλάκια στα 3 πρώτα ανοίγω το φύλλο σε μέγεθος όσο 1 πιατάκι του φρούτου. 

Και το αλείφω με βουτυρολαδο το βάζω σε μια μεμβράνη καί το βάζω στο ψυγείο. 

Το ίδιο κάνω και στα άλλα 3 φύλλα. 

Τα βάζω και αυτά στο ψυγείο. 

Το 1 που έχει μείνει το τυλίγω σε μια σακούλα. 

Ετοιμάζω την γέμιση.

 Εντωμεταξύ έχουν παγώσει τά φύλλα. 

Λαδοβουτυρώνω το ταψί στρώνω το πρώτο φύλλο (που αποτελείται από τρία φύλλα) βάζω την μισή γέμιση ανοίγω το φύλλο το μόνο . 

Και βάζω την υπόλοιπη γέμιση. 

Βάζω από πάνω την άλλη τριάδα των φύλλων. 

Το χαράζω ρίχνω λάδι και το ψεκάζω με νερό. 

Τέλος πασπαλίζω με σουσάμι. 

Και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 1ωρα στους 180βαθ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Anna Lampropouloy