Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τηγανόψωμα τέλεια !!!!


 Ποιος δεν θα ήθελε ενα ζεστό ζεστό τηγανόψωμο !!! Εμείς τα λατρεύομε και μόλις τα έφτιαξα ζεστά ζεστά ..η ζύμη τόσο απαλή όλα τα λεφτά !!!

Βάζω σε μπολ μισόμκιλό αλεύρι για ολες τις χρήσεις .

Βάζω σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό μία μαγιά και μία κοφτή κουταλι8ά ζάχαρη ανακατεύω και αφήνω 10 λεπτάκια να φουσκώσει από πάνω η μαγιά .

Μέσα στο αλεύρι ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ή τσίπουρο ή ρακί απόψε έβαλα τσίπουρο και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο .

.


Αρχίζω και ρίχνω λίγο λίγο το νεράκι  με την μαγιά και συγχρόνως ζυμώνω ..συνήθως προσθέτω και λίγο αόμα νερό από την βρύση κατ ευθείαν να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.

Την κάνω μπαλίτσα και την αφήνω λίγο σκεπασμένη να φουσκώσει κανα μισάωρο.

Κόβω μετά μπαλίτσες σε μέγεθος φιρικιού και τις τυλίγω με νιστεσέ.

.



.

Παίρνω τον μικρό πλάστη που βλέπετε και αφού ρίξω ελάχιστο νισεστέ στον πάγκο ανοίγω το φύλλο να γίνει σαν τσιγαρόχαρτο λεπτό να μην έχει πολύ ζυμάρι ογκώδες.

Βάζω στη μέση μιά κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνω πιέζοντας τις άκρες ..το σχήμα δεν μας ενδιαφέρει κ τόσο όσο η υπέροχη γεύση τους που είναι πραγματικά φίνα .

Γέμιση 

Τρίβω με το χέρι μισό κιλό φέτα ρίχνω 2 αυγά ή και 1 και 5 κουταλιές οτι γάλα έχετε και λίγο πιπεράκι και ανακατεύω .

Τηγανίζω σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξουν κ να ψηθούν καλά .

Αν θέλετε λαδόκολλα κ φούρνο 180 αλλά τηγαιτά γίνονται πιο ωραία !!! 

.



Τα ετοιμάζω όλα κ μετά αρχίζω και τηγανίζω δεν κολλάνε .

Καλή απόλαυση !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ