·
Χαλβά σιμιγδάλι με πορτοκάλι και σοκολάτα πού λιώνει στο στόμα !!!
Υλικά :
1 κούπα λάδι
2 κούπα : 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μαύρη σταφίδες και cramberi
2κούπες νερό, 2 χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμενα
1/2 κούπα καρύδια
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ζυλακι κανέλας
1κσ κανέλα, 100γρ σοκολάτα μαύρη 4 κ.σ νερό, 1κσ λάδι.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε την σταφύλια και cramberi τα ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το σίροπι το αφήνουμε να βράσει.
Σε μία φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά σιμιγδάλι, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Από πάνω ρίχνουμε την λιωμένο σοκολάτα, φίλε αμύγδαλα και κανέλα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ