.
Ρουλα ΛυρουΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
24 Φεβρουαρίου ·
Καλο απόγευμα στη παρέα!!
Το ωραιότερο και γευστικοτατο σιμιγδαλενιο παντεσπάνι!!
Ενα γλυκάκι φίλοι μου που το κανουμε πολυ συχνά στην περιοχή μας οταν έχουμε φρέσκα αυγά! Λιγα γλυκά ήξερε να μας φτιαχνει η μάνα... ενα απο αυτα ηταν και η αυγορεβανι...
Αυτο το γλυκο δεν εχει καθολου λιπαρά ουτε βουτυρο ουτε λαδι. Το μονο λιπαρο ειναι το ελαχιστο των κροκων..
.
Και.... μην αρχίσετε πολλα αυγά... αντιστοιχεί 1 αυγο στα 3 κομματια γλυκο.... τα φρεσκα αυγά τοσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μην φοβαστε να τα δίνετε στα παιδιά σας...
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ ΑΥΓΟΡΕΒΑΝΗ!!
Για 38 νο ταψι
15 αυγα χωρισμενα κροκους-ασπραδια
15 κουταλιες ζαχαρη
400 γρ σιμιγδαλι+2 κουταλιες αλευρι
Ξυσμα και χυμο απο 1 πορτοκαλι
3 κουταλιες κονιάκ
1 μπεικιν
3 βανιλιες
Χτυπαμε σφιχτη μαρεγκα τα ασπραδια και τα αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε κροκους - ζαχαρη βανιλιες και ξυσμα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Ριχνουμε το χυμο το κονιακ το σιμιγδαλι το μπεικιν και το αλευρι.
Σταματαμε το μιξερ και ενσωματωνουμε τη μαρεγκα με προσοχή.
Ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε 200 β 40 λεπτα περιπου...
Σιροπιαζουμε χλιαρο γλυκο χλιαρο σιρόπι..
Σιροπι
1 κιλο ζαχαρη
3μιση ποτηρια νερο
1 φετα λεμονι...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα ΛυρουΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ