ΚΡΟΥΑΣΑΝ !!!
Για τη σφολιάτα :
Μισο κιλό αλευρι για τσουρέκια
1 φακελακι μαγια
1 αυγό
1 κουταλια ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
2 κουταλιες σπορελαιο
1 κουταλακι μπεικιν
1 ποτηρι ζεστο νερό
1 πακέτο βούτυρο η βιταμ (250 γρ) παγωμενο
Τα ζυμωνουμε όλα μαζί τα υλικά (κτος βουτυρου) σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφηνουμε 15 λεπτά...
Ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο βαζουμε το παγωμενο βουτυρο σε κομμάτια μικρα και κλεινουμε.. Το ανοίγουμε ξανα με τον πλαστη και απαλες κινήσεις το διπλωνουμε και το βαζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτη τη διαδικασία την επαναλαμβανουμε αλλες 2 φορες...
Το ανοιγουμε τελευταία... το κοβουμε μακριά τριγωνα τυλιγουμε και τα βαζουμε σε ταψί...
Αφηνουμε να φουσκωσουν. Αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε 30 λεπτα στον αερα 170 β..
Τα σερβιρουμε με μερέντα... μαρμελαδα... τυρακι ή οτι αλλο θελουμε. Ακομη και σκέτα ομως ειναι υπεροχα..
Φτιάξτε τα! Τα παιδιά θα ενθουσιαστουν!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ