Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κομμάτια από καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλυκό πορτοκάλι !!!
ΥΛΙΚΑ
200γρ μαργαρίνη
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 φλιτζ. ζάχαρη
1 γενναία κουταλιά της σούπας μέλι
5...6 κουταλιές της σούπας σιρόπι από το πορτοκάλι
4 κομμάτια γλυκό πορτοκαλί σε κύβους ή ότι άλλο εσπεριδοειδή έχετε.
4 φλιτζ. νερό
2 ξυλάκια κανέλας
Σιρόπι βύσσινο και σοκολάτας για να διακοσμήσετε.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη σε μια βαθιά κατσαρόλα
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα σαν καστανή ζάχαρη..
Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό το μέλι το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και τα κομμάτια του γλυκου κομμένα σε μικρούς κύβους και τις κανέλες.
Όταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε σε φόρμα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με το σιρόπι βύσσινο και σοκολάτας βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά... σερβίρουμε παγωμένο..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ