Συνταγή:
325 βούτυρο lurpak να ειναι.αρκετα μαλακο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ άχνη
ένα αυγό
μισή κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2βανιλιες
και 80 γρ κρέμα αραβοσίτου βανίλια (αυτήν που την βράζουμε για να κάνουμε κρέμα)
αλεύρι 350 γρ
Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα και μετά τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με το χέρι.
Εγώ τα έκανα με μηχανή για κουλουράκια αν δεν έχετε τότε κάνετε μικρές μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια με τα χέρια που τα έχετε βρέξει σε νερό και με ένα πιρούνι κάνετε ένα σχέδιο με γραμμές και τα ψήνετε.. ψήνουμε στους 170 αντίστασης περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο !
Οταν κρυώσουν βάζετε μαρμελάδα στηνν μέση και τα βουτάμε τα μισά σε καρύδα .
Εκτέλεση φωτό από κυρία Μένια Στεφοπούλου ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ