Σας έχω πρόταση για την εορτή της Παναγίας μας..Βυζαντινό ή Πολίτικο με άρωμα μαστίχας βελούδινη κρέμα και επικάλυψη σαντιγί !!!
Υλικά για ταψακι 24 επί 24
ΒΑΣΗ
150 γρ.σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
200 γρ.ζαχαρη
250 γρ.γαλα χλιαρό
2 κουταλάκια μπεικεν
ξύσμα λεμονιού
μισό κουταλάκι λικέρ μαστίχας η σκόνη μαστίχα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 βανιλετα
ΣΙΡΌΠΙ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανιλετα
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
ΣΙΡΌΠΙΑ ΖΟΎΜΕ ΚΡΥΑ ΒΑΣΗ ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
ΚΡΕΜΑ
1,250 γρ.φρεσκο γάλα
6 κουταλιές κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 κουταλιές κοφτές σιμιγδάλι
3 κρόκους
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 βανιλετα
ξύσμα λεμονιού
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνι (χτυπάμε με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία) η αν δεν έχετε γκαρνι χτυπήστε 500 ml κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΚΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΒΑΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ
(την βάση την ψήνουμε αφού πρώτα έχει μείνει το μίγμα τουλάχιστον 1 ώρα στο ταψακι σε θερμοκρασία δωματίου)
ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μην ξεροψηθει.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=0C577sWxCMw&feature=share#menu