Υλικά
600γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι τριμμένο
150γρ. κασέρι τριμμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μουλιάζετε το ψωμί σε γάλα για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει καλά.
Στύβετε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλά να μη στεγνώσει εντελώς.
Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το ψωμί.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και κάνετε ένα δεύτερο καλό ζύμωμα.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ βάζετε τις κομμένες πατάτες και τις μαρινάρετε με το πορτοκάλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και το πιπέρι.
Σκορπίζετε σε ένα μεγάλο ταψί τα κεφτεδάκια και βάζετε τις πατάτες ανάμεσά τους.
Προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό ζεστό στο ταψί, σκεπάζετε με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Εκτέλεση φωτό από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!