Υλικά μερίδες 4
1 κιλό μελιτζάνες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι κ πιπέρι ..εγώ βάζω κ 1 βιολογικό κύβο .
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες ,τις πλένετε κ τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια .
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι .
Ρίχνετε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα σοτάρετε μέχρι μέχρι να καφετίσουν ελαφρά,γυρνώντας τις μελιτζάνες προσεχτικά απ όλες τις πλευρές.
Λειώνετε τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια σας και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι το κουρκουμά κ τον μαιντανό.
Ρίχνετε λίγο νερό ζεστό οσο να σκεπαστούν μόλις οι μελιτζάνες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε περίπου 40 λεπτά .
Λίγα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε λίγο μέχρι να πήξει κ να δέσει η σάλτσα .!
Σερβίρουμε με φετούλα κ φρέσκο ψωμάκι ..τέλειο !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ