Γιουβαρλάκια με φρέσκια ντομάτα, αγαπημένο πολύ νόστιμο φαγητό !!!
Υλικά
1κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια στο μούλτι χοντροκομμένα
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
1,5 φλιταζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά κ βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μια πιατέλα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι κ σοτάρουμε ελαφρά ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ, τον γυρίζουμε για λίγο να ψηθεί κ μετά ρίχνουμε χυμό φρέσκιας ντομάτας, λίγη ζάχαρη κ βραστό νερό.
Αφήνουμε να βράσει για λίγο κ ρίχνουμε τα μπαλάκια κιμά.
Σιγοβράζει το φαγητό κ μένει με μια ωραία δεμένη σάλτσα.
Τέλος πιπέρι κ αν θέλουμε κ λίγη πάπρικα.
Αν θέλουμε να το απογειώσουμε σερβίρουμε κ με λίγες τηγανιτές πατάτες.
Εκτέλεση φωτό συνταγές από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου !