ΣΠΕΣΙΑΛ ατομικά εκμέκ κανταΐφι!!!! Μπουκιά και απόλαυση!!!
Συνταγή!!
Έφτιαξα πρώτα την Κρέμα:
1 κιλό γάλα φρέσκο,
6 κ σ ζάχαρη,
4 κ.σ.γεματες Κάστερ παουντερ,
2 κ σ γεμάτες αλεύρι,
4 κρόκους αυγών,
50 γρ βούτυρο,
1 βανίλια!
Την σκέπασα με μεμβράνη άφησα να κρυώσει και την έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Στην συνέχεια για να την βάλω στο γλυκό την αφρατεψα με το μίξερ!
Συνέχισα με το Κανταιφι (500γρ):
Το άνοιξα πολύ καλά σε ένα ταψί!
Είχα λιώσει προηγουμένως 250 γρ βούτυρο για να είναι κρύο, το έριξα στο κανταιφι το ανακατεψα καλά το ισιωσα και το έβαλα στον φούρνο στους 200 β να πάρει χρώμα!
Το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει!
Στην συνέχεια έφτιαξα το Σιρόπι:
Έβρασα 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη μισό λεμόνι για 5 λεπτά!
Το κατέβασα και το άφησα θερμοκρασία δωματίου!
Τελείωσα χτυπώντας 500 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 4 κ σ άχνη ζάχαρη!
Και ξεκίνησα τα ατομικά:
Έβαζα στο πάτο τους κανταιφι και τα σιροπιαζα με το κουτάλι(2 κ.σ το καθένα)
Έβαζα στο καθένα κρέμα και πάνω σαντιγί!
Τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσει η σαντιγί!
Τα έβγαλα και έφτιαξα το τελείωμα με κανταΐφι στο καθένα και με προσοχή σιρόπι κρύο και τέλος διακόσμησα με τριμμένο φυστίκι!
Και κατευθείαν τα έβαλα στο ψυγείο!!
Έφτιαξα 30 κομμάτια!
Γίνεται να γίνει και σε ταψί η τάπερ η πυρέξ(30χ27)!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!