Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Τυλιχτά ρολάκια μελιτζάνας με κεφτεδάκια κ συνοδευτικό ρύζι!!!


 

Για όσους αναρωτιούνται τι να μαγειρέψουν πάλι ...Να μία ωραία συνταγή που έφυτιαξα σήμερα κ άρεσε πάαααρα πολύ !!!

Τα κεφτεδάκια που με ρωτάτε μόνο τα πλάθουμε δεν τα ψήνουμε κ τα τυλίγουμε με την μελιτζάνα.. Ψήνονται στον φούρνο .


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΡΟΛΆΚΙΑ

300 γραμ κιμά

1 τριμμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 

1 φλιτζάνι ή μπαγιάτικο βρεγμένο στυμμένο καλά ψωμί ή 6 κουτ σούπασ βρώμη που έβαλα κι εγώ

πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ γλυκού αλάτι

1 κουτ κοφτή γλυκιά πάπρικα

Λίγο κύμινο .. προαιρετικά -Δεν έβαλά εγώ

1 αυγό

1 τριμμένη φρέσκια ώριμη ντομάτα χωρίς πολλά ζουμιά

3 κουτ σούπας ελαιόλαδο

4με 5 μελιτζάνες ομοιόμορφες 

Ντοματίνια κομμένα στην μέση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΊ 

1 ποτήρι του νερού νερό στο οποίο μέσα αραίωσα 1  μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ λίγο πιπέρι λίγη πάπρικα λίγο αλάτι λίγο ελαιόλαδο και εγώ έτριψα κ 1 κύβο λαχανικών -προαιρετικά-κ ανακάτεψα πολύ καλά κ το έριξα στο τέλος επάνω από τα ρολάκια να ψηθούν .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά έβγαλα λίγο από την φλούδα τις μελιτζάνας κ τις έκοψα σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες.

 


Εβαλα λαδόκολλα σε ταψί τις πέρασα τις φέτες με λάδι κ έψησα μέχρι να μαλακώσουν κ να ψηθούν .

Για τα κεφτεδάκια πρόσθεσα όλα τα υλικά τα ζύμωσα καλά κ έπλασα μικρά κεφτεδάκια λίγο μακρόστενα -να μην βγαίνουν έξω από την μελιτζάνα οταν τυλίξουμε -αυτό το κανονίζουμε με το μάτι.

Παίρνουμε μία μία τις ψημένες μελιτζάνες βάζουμε στην άκρη το κεφτεδάκι και ρολάρουμε.4

Τοποθετούμε στην σειρά τα ρολάκια και στο τέλος βάζουμε από πάνω στο κάθε ένα από μισό ντοματίνι.

Φτιάχνουμε κ την σάλτσα όπως σας γράφω και την ρίχνουμε από πάνω σε όλο το ταψάκι.


 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες από πάνω .



ΡΥΖΙ

Βάζω λίγο λάδι ή καλό βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνω 500 γραμ ρύζι κίτρινο για πιλάφι που είναι 2 φλιτζάνες μεγάλες σε ποσότητα .

Ανακατεύω για λίγο και σοτάρω .

Αμέσως μετά ρίχνω 5 από τις ίδιες φλιτζάνες νερό κ σιγοβράζω μέχρι να το πιέι όλο το νερό και να κάνει από πάνω τρυπούλες -τότε είναι έτοιμο.


 

Είναι πάααρα πολύ νόστιμο πολύ γευστικό φαγάκι κ τα κεφτεδάκια αφρός !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .-tatlimutfagizim